I replaced a broken Fingbox v1 with v2 - no green light only plain white...

gjhuerta
gjhuerta ChileMember, Beta Tester Posts: 3
First Comment Photogenic
I used to have a Finbox v1 that got broken by my cats. I recenlty bought a new v2...
I connected it to my network wait several minutes and never got green light. I deleted my saved networks, also my old Finbox, with no results. I also hard reset the new v2 but no results... any idea?

Best Answer

  • Robin_from_Fing
    Robin_from_Fing Administrator, Fing Team Posts: 4,761
    250 Answers 2500 Comments 500 Likes 100 Awesomes
    admin
    #2 Accepted Answer
    Hi @gjhuerta
    Can you follow the steps below and see if the color on Fingbox changes or not? Also, Can you connect Fingbox directly to Google Wifi main hub and then check?

    Check List:

    1. Try a an alternative ethernet cable (CAT 6) - to identify if the issue may be with the ethernet cable (to note: if you have a CAT 7 this should also work, however, CAT 7 cables can be expensive so please do not purchase one solely for this purpose)

    2. Try an alternative 5V power core cable - to identify if the issue may be with the power cable

    3. Power source: Is the Fingbox plugged into a power strip/extender or directly in the wall? Some users have reported issues whereby the power extenders was causing issues supplying enough power for the Fingbox (perhaps an issue with the power extender). Please plug the power cable directly into the wall to test.

    4. Is the Fingbox connected directly to the router? If it is not connected to the router where is it connected?

    5. Ports: Are all ports required for Fingbox to work open or if UPNP is enabled?

    Ports required:

    • 80 (Internet Speed Test)

    • 443 (Fing Service and Software Updates)

    • 3001, 3002, 3003 (Internet Speed Test)

    • 4443 (Fing Service)

    • 5671 (Fing Diagnostics)

Answers

  • gjhuerta
    gjhuerta ChileMember, Beta Tester Posts: 3
    First Comment Photogenic
    edited October 2, 2020 #3
    This is my actual network structure... btw before got broken Fingbox v1 never had an issue.

  • gjhuerta
    gjhuerta ChileMember, Beta Tester Posts: 3
    First Comment Photogenic
    Actually, I changed the port in the hub and worked fine!
    Robin_from_Fing