See all devices - blank

I"m running Fing Desktop 2.0 on a Windows 10 (2004) Dell laptop.  When i launch Fing Desktop and click on the 'See all devices' button, the next screen that come up is completely blink  There's not even a navigation option, it's just blank.  The only way out is to close the app and restart.  it seems that the other actions work fine, just the device list is acting up for me. Any ideas or suggestions?  Thanks.  

Best Answer

  • PaPaTheGMan
    PaPaTheGMan Member, Beta Tester Posts: 6
    First Anniversary First Comment Photogenic
    #2 Accepted Answer
    Upgrading seems to have solved the problem.   Fing now shows devices n the 'See all devices' link every time.  Even after rebooting and multiple stops/starts things work fine.  I think this is now closed.  
    Robin_from_Fing

Answers

  • Robin_from_Fing
    Robin_from_Fing Administrator, Fing Team Posts: 5,112
    5000 Comments 250 Answers 500 Likes 100 Awesomes
    admin
    Hi @PaPaTheGMan

    It seems that WinPcap might not be working properly. I would like you to follow these steps and it should resolve this issue: 

    • Uninstall WinPcap using any 3rd party software(iobit uninstaller/Revo uninstaller) so that it doesn't leave any traces. 

    • Uninstall Fing Desktop 

    • Reboot pc 

    • Install NpCap or Win10pCap 

    • Download and Install latest Fing Desktop release.  

    Robin (Admin at Fing)
    Getting Started? Please refer to Community guidelines & Community User Guides. HAPPY POSTING!!!
  • PaPaTheGMan
    PaPaTheGMan Member, Beta Tester Posts: 6
    First Anniversary First Comment Photogenic
    Thank you for the quick response.  It worked great.  I can see devices now.  
  • PaPaTheGMan
    PaPaTheGMan Member, Beta Tester Posts: 6
    First Anniversary First Comment Photogenic
    Oh Oh, I spoke too soon.  The old behavior is back.  After working the first time, it's stopped working again.  I've re-booted and that hasn't helped. What else can I try?
  • PaPaTheGMan
    PaPaTheGMan Member, Beta Tester Posts: 6
    First Anniversary First Comment Photogenic
    Just a follow-up.  As mentioned above, the issue came back.  Is there something else I can try to fix it?
  • Robin_from_Fing
    Robin_from_Fing Administrator, Fing Team Posts: 5,112
    5000 Comments 250 Answers 500 Likes 100 Awesomes
    admin
    Just a follow-up.  As mentioned above, the issue came back.  Is there something else I can try to fix it?
    Can you upgrade to new version 2.1.0 and check if the issue still persists?
    Robin (Admin at Fing)
    Getting Started? Please refer to Community guidelines & Community User Guides. HAPPY POSTING!!!
  • charting
    charting Member Posts: 2
    First Comment First Anniversary Photogenic
    I'm having this issue with 2.3.1. The Devices page shows the options (Devices Network Security), but no devices show up, plus the Refresh button does nothing. If I click on Network, all I get is a blank screen and I all I can do is close the window. If I click on Security, the options stay, but nothing else shows up.
    I have already rebooted once and reinstalled an older version, which updated almost immediately.
    I'm going to reboot again, but this is getting a bit frustrating...
    Are there any log or debug files I can send you for analysis?
  • charting
    charting Member Posts: 2
    First Comment First Anniversary Photogenic
    I rebooted and it's working again... Seems to take a while on that first scan, but otherwise seems to be healthy. Still, if there are any logs I can send for someone to look at, let me know.
    Robin_from_Fing
  • Robin_from_Fing
    Robin_from_Fing Administrator, Fing Team Posts: 5,112
    5000 Comments 250 Answers 500 Likes 100 Awesomes
    admin
    charting said:
    I rebooted and it's working again... Seems to take a while on that first scan, but otherwise seems to be healthy. Still, if there are any logs I can send for someone to look at, let me know.
    For now, if the issue comes back again, let me know and I will guide you further. Thanks
    Robin (Admin at Fing)
    Getting Started? Please refer to Community guidelines & Community User Guides. HAPPY POSTING!!!